Melyik lehet a „legjobb” wellness hotel Magyarországon?

A wellness hotel fogalma ma már egyet jelent a maximális kikapcsolódással. Hiszen hol tölthetnéd el gondtalanabbul a szabadidődet, mint egy minden extra szolgáltatással felszerelt wellness szállodában? Magyarországon szerencsére számos kiváló szálloda áll rendelkezésre, ám épp a bőség zavarában a legnehezebb a választás. Jöjjön most néhány olyan szempont, amelyek mérlegelésével egyszerűbb lesz a dolgod!

A wellness hotel felszereltsége

Egy wellness hotelnek az az egyik legnagyobb előnye, hogy minden szolgáltatás egyszerre, egy helyen fedezhető fel. A legtöbb wellness hotel Magyarországon rendelkezik úszómedencével, így a mozgásforma kedvelői ennek a sportnak is hódolhatnak a nyaralás alatt. Az edzésre a hotelhez tartozó fitneszteremben is van lehetőség, így az aktív pihenés kedvelői megtalálják a számításaikat egy wellness hotelben.

Aki inkább csak ücsörögne, az használhatja a jakuzzit, a termálmedencét, a szaunát vagy részt vehet a masszázsok és különböző spa szolgáltatások valamelyikén. A családok számára is kikapcsolódással szolgálhat egy wellness hotel, hiszen az élménymedencék, a nyakzuhanyok, vízesések, dagonyázók a gyerekek és a felnőttek számára is vidám perceket tartogathatnak.

A szoba adottságai és az étkezési lehetőségek

Egy wellness hotelben a szoba adottságai is fontosak. Előnyös, ha van például benne televízió, széf, terasz, szekrények, színvonalas fürdőszoba, hajszárító stb. Hogyha egy wellness hétvégére megy az ember, nyilvánvalóan semmi kedve főzni. Nagy jelentősége van ezért az étkezésnek is, annak, hogy félpanziós vagy teljes panziós ellátásra fizetünk be. Az ételválaszték mindenki számára meghatározó. Ha egy wellness hotel Magyarországon a speciális étkezésűek számára is bőséges kínálattal szolgál, még népesebb réteget képes magához vonzani. Szerencsére ma már minden négy- vagy ötcsillagos hotelben elérhetőek a vegán, a vegetáriánus és az ételérzékenyeknek szánt fogások is.

Az elhelyezkedés

Bőven van miből válogatni a magyarországi wellness szállások közül. Hiszen szinte minden tájegységben elérhető több szálloda is. Ha egy wellness hétvége során nem csupán a hotel épületében felfedezhető lehetőségeket próbálnád ki, a földrajzi elhelyezkedés is számít. A zsongás kedvelőinek érdemesebb népesebb helységbe utazni és a wellnessezést összekötni egy kis városnézéssel, kulináris kalanddal vagy akár a településen zajló éjszakai élet felfedezésével. A wellness hotelek, termálhotelek nagy része hazánk valamely csodás táján foglal helyet, sokszor a hegységek vagy a vizek közelében. Az ilyen helyeket azoknak érdemes felkeresni, akik szívesen szerveznek kirándulást vagy túrát a környékre.

+1 Az ár

Természetesen az ár sem mellőzendő kérdés. Számos szálloda elérhető áron kínálja szolgáltatásait, az ötcsillagos luxushotelek pedig a tehetősebbek számára ajánlottak. A wellness hotelek többsége ma már lehetővé teszi a SZÉP kártyás fizetést is, így annak sem kell lemondania a pihenésről, akinek egyébként nem igazán van rá kerete.

Hazánk bővelkedik wellness hotelekben. A szállások mindegyike eltérő felszereltséggel rendelkezik és különböző igényeket tartogat, így személyes igényeink mérlegelésével egészen biztosan rátalálunk a megfelelőre.