Everton: 2019/20 idény – összefoglaló

Karácsony másnapján, a Boxing Day-en ült először Carlo Ancelotti az Everton kispadján. A bemutatkozás remekül sikerült, a Toffee-k Dominic Calvert-Lewin bravúros fejes góljával nyertek 1-0 ra a Burnley ellen.

„Számomra nagyon különleges pillanat volt bemutatkozni a szurkolóknak, jó játékot és jó eredményt vártam. Boldog vagyok mert a Burnley masszív csapat, megérdemeltük a győzelmet”- nyilatkozta a mérkőzés után a hatvanéves olasz tréner, akit a Bajnokok Ligája csoportkör után annak ellenére menesztettek a Napoli éléről, hogy csapata továbbjutott a kieséses szakaszba. Ancelottit tavaly májusban nevezték ki a Napoli vezetőedzőjének, csapata szereplése azonban a BL-továbbjutás ellenére csalódást keltett: a bajnokságban 15 fordulót követően csak a hetedik helyen állt.

Az olasz szakember, aki egyike azon három trénernek, akik háromszor nyertek BL-t.( kétszer a Milannal, egyszer pedig a Real Madriddal érte el a legrangosabb európai kupát. ) négy és fél évre szóló szerződést kapott.

everton

 „Tudom hogy mennyien szeretik ezt a klubot, ezeket a színeket. Ez igazán izgalmas számomra. Ez a klub fantasztikus tradíciókkal és történelemmel rendelkezik. Én is megtaláltam ezt a családot ami rendkívül fontos nekem”-nyilatkozta kinevezését követően.

Ancelotti a hónap elején elküldött Marco Silvát váltja a liverpooli együttes kispadján.

A 42 éves portugál trénert 2018. május 31-én nevezte ki a Mersey-parti csapat, amely első idényében a nyolcadik helyen zárt. A mostani kiírásban viszont csak szenvedtek a liverpooliak, az utolsó csepp pedig a derbin elszenvedett 5–2-es vereség volt a pohárban. Silva 2019. decemberéig 60 mérkőzésen át irányította a csapatot – a mérleg 24 győzelem, 11 döntetlen és 25 vereség.

Ancelotti szabad kezet kapott a keret kialakításában,de nyilván idő kell neki, hogy lássa, kivel szeretne a következő szezonban is együtt dolgozni. Ha ez megvan, akkor célzottan posztra lehet olyan játékosak hozni akiket ő szeretne és reális áron meg lehet szerezni. A hírek szerint nem akar mindenáron csatárt szerződtetni a januári átigazolási időszakban. Bízik a Calvert-Lewin-Richarlison-Kean trió eredményes játékában sokkal inkább a védelemben szeretne változtatást.

Apropó változás: az Everton FC a hivatalos honlapján tudatta, hogy egy 500 millió fontos beruházás keretében új stadionba költözik. A liverpooli csapatnak 1892 óta a Goodison Park volt az otthona, azonban hamarosan a vízpartra költözhet, mert a Bramley-Moore dokkon épülhet fel az új otthona. A Goodison Parkban 40 200 néző fér be, azonban a hamarosan felépülő komplexum 52 ezer fő befogadására lesz alkalmas, és bővíteni is lehet majd akár plusz 10 ezer férőhellyel.

További érdekes cikkek
A tippmix vagy online fogadás?