Marhatekercs narancsmártásban

Hozzávalók

60 dkg marhahús szeletelt
8 szelet füstölt szalonna
4 db uborka
1 evőkanál mustár
2 evőkanál liszt
0.50 pohár narancslé
1 evőkanál burgonyaliszt
5 evőkanál napraforgó olaj
1 db Knorr Marhahúsleves-kocka
0.50 pohár száraz fehér bor

1 db narancs reszelt héja
05 db citrom leve
bors

Elkészítés

Vágjuk az uborkát hasábokra.
Verjük ki a hússzeleteket. Kenjük be mustárral, borsozzuk és sózzuk.
Ezután minden szeletre tegyünk uborka hasábokat és szalonna szeleteket. Tekerjük fel, és szórjuk meg 1 evőkanál liszttel. Süssük meg felforrósított olajon.
Oldjuk fel a Knorr Marhahús leveskockát 1 pohár forró vízben. Öntsük le vele a tekercseket és pároljuk 80 percig.
Főzzük fel a bort a narancslével, adjuk hozzá a reszelt narancshéjat és citromlevet.
Ezután keverjünk el fél dl vizet 1 evőkanál liszttel és lassan adjuk a mártáshoz, miközben gyorsan kevergetjük a szószt. A tekercseket a kész narancsmártással leöntve tálaljuk.